Kukicha

Čaj Kukicha, známý také jako větvičkový čaj, vznikl jako vedlejší produkt při výrobě kvalitních zelených čajů, zejména Gyokuro a Sencha. Při zpracování těchto čajů se oddělují lístky od stonků, řapíků a větviček. Tyto části, které byly původně považovány za odpad, se začaly používat k přípravě nápoje pro farmáře a pracovníky na čajových plantážích.

Postupem času si lidé uvědomili, že tento nápoj má příjemnou chuť a zdravotní benefity, obzvláště velké množství minerálů. Kukicha se tak stal samostatným druhem čaje, oceňovaným pro svou jemnou, lehce sladkou chuť a nízkým obsah kofeinu.

V tradiční japonské medicíně se Kukicha používá již dlouho jako součást makrobiotické diety díky svým alkalizujícím účinkům na organismus.

Nejprodávanější

 
368 Kč
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem

Řazení produktů

Výpis produktů

Gyokuro Karigane obal 2025
Novinka Tip
368 Kč

Spojení hedvábné sladkosti čaje Gyokuro s lehkostí a čistotou stonků Kukicha. V chuti se prolíná...

868
Kukicha 2025 list
228 Kč

Kukicha je unikátní druh japonského zeleného čaje, který je také známý jako "větvičkový čaj"....

273

Ovládací prvky výpisu

2 položek celkem