Černý čaj Akebono Koucha
Černý čaj, který nenabízí aromatické extrémy, ale spíše čistý, plný a usazený charakter, který spolehlivě potěší. Chuť je krásně vyvážená. Přirozená sladkost se snoubí s jemnou, sotva znatelnou svíravostí, která dává čaji strukturu. Objevit lze stopy povidel a lehkou minerální stopu.
Jen málo kultivarů formovalo japonskou čajovou kulturu tak, jako Yabukita. Je to archetyp a standard, podle kterého jsou v Japonsku poměřovány téměř všechny ostatní čaje. Přestože je celosvětově proslulý v čajích jako zelená sencha, jeho zpracování na černý čaj koucha/wakocha odhaluje jeho pozoruhodnou všestrannost. Nabízí hluboce harmonický, plný a vyvážený nálev. Oproti čaji Kaori Koucha je malinko "říznější".
Yabukita (čajový kultivar č. 6) byl vyšlechtěn již v roce 1908 panem Hikosaburo Sugiyamou. Je přímou selekcí z původních čajovníků zairai a představuje "zkrocení" této genetické rozmanitosti do stabilního, předvídatelného kultivaru.
Jeho úspěch je postaven na dokonalé rovnováze mezi umami, sladkostí a příjemnou svíravostí. Právě tato vrozená harmonie z něj činí ideální materiál i pro černý čaj. Nenabízí aromatické extrémy, ale spíše čistý, plný a usazený charakter.
Aroma: Jemné, hřejivé. S tóny připomínajícími pečené ovoce, lesní med a náznak kakaových bobů.
Chuť: Krásně vyvážená a plná. Přirozená sladkost se snoubí s jemnou, sotva znatelnou svíravostí, která dává čaji strukturu. Objevit lze stopy povidel a lehkou minerální stopu.
Dochuť: Čistá, hladká a příjemně dlouhá.
Tento čaj je ideální pro ty, kteří hledají něco odlišného od "tradičních" černých čajů (Cejlon, Assam, apod.), ale stále chtějí zažít hloubku a komplexnost, kterou černý čaj může nabídnout.
Zajímavostí u těchto horských japonských čajů typu koucha je, že i po delším skladování svou chuť neztrácí, ale naopak jejich chuť "vyzrává" a stává se bohatší.
Složení: Pravý čaj-černý (červený)
Sklizeň: Druhá sklizeň 7/2025
Kultivar: Yabukita
Oblast: Harunocho
Původ: Japonsko
Proces výroby: Oxidace - Rolování - Oxidace - Sušení
Oxidace: Vysoká
Množství: 50g
Min. trvanlivost: 7/2028
Spotřebujte ideálně do 30 dní od otevření. Skladujte v temnu a suchu.
Doporučený způsob přípravy:
Přibližně 4g čaje na 200ml vody,
1. nálev - voda 90°C, louhování 30s
2. nálev - voda 90°C, louhování 30s
3. nálev - voda 90°C, louhování 45s
Návrh přípravy je pouze orientační, každý si jej může upravit podle svých chuťových preferencí.
100% bezpesticidové a eticky získané japonské čaje, které jsou ztělesněním harmonie s přírodou a precizního umění pěstování. Důkladně jsme vybrali pěstitele, kteří své čajovníky pěstují v souladu s přírodou, bez použití pesticidů nebo chemikálií. Tento tradiční japonský způsob pěstování prošel zkouškou času a z dlouholeté zkušenosti farmářů vyplývá, že právě tato praxe nejenže zvýrazňuje autentickou a výjimečnou chuť čaje, ale také posiluje zdraví a vitalitu čajových zahrad.
Japonsko je známo svou bohatou biodiverzitou a naši pěstitelé čaje k tomuto bohatství aktivně přispívají. Naše etické zásady a závazek k přírodě nám umožňují pít nejen prvotřídní japonský zelený čaj, ale také podporovat rozmanitost flory a fauny v okolí čajových zahrad.
Hlavní myšlenky našeho produktu:
- 100% bezpesticidové a eticky získané japonské čaje.
- Spolupráce pouze s pěstiteli, kteří odmítají používat pesticidy a chemikálie.
- Pěstování čaje v souladu s tradičními japonskými technikami pro nejautentičtější chuť.
- Aktivní podpora biodiverzity rostlin a živočichů v okolí čajových plantáží.
- Nejen vynikající černý čaj, ale i přínos pro celkové zdraví a vitalitu přírody.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Černé čaje |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.05 kg |
| ? Druh: | černý čaj |
| ? Chuť: | nasládlá |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
